About Me – Tentang Saya – Sobre Mi

421779_4625694926725_141246357_nApa kabar?

Selamat datang di blog baru saya.  Perkenalkan nama saya Bambang Priantono.  Orang-orang yang kenal saya biasanya memanggil saya Nono.  Saya asli Indonesia dan suka sekali menulis di blog. Kecintaan menulis tumbuh sejak pertama kali mengenal blog di tahun 2004. Dari yang tidak bisa menulis panjang lebar, hingga akhirnya berkembang menjadi penulis kecil-kecilan dan berlanjut dengan menaruh minat pada fotografi yang hingga sekarang masih belajaran dan perlu pengembangan terus menerus.

Hidup adalah pembelajaran, dan sepanjang kita bernafas akan terus belajar.

Saya asli Malang, sebuah kota di Jawa Timur, kemudian di kota Semarang, ibukota propinsi Jawa Tengah yang terkenal dengan Lunpianya selama 4 tahun. Dan kini perjalanan saya berlanjut di Kota Tangerang yang berada di sebelah barat Jakarta. Saya sangat menyukai menulis sampai sering ikut lomba macam-macam dan kadang menulis artikel baik di blog maupun di beberapa media cetak. Disamping itu saya sangat suka fotografi, menyanyi, serta sangat tertarik dengan bahasa serta kebudayaan.  Mengenal budaya lain merupakan kecintaan tersendiri bagi diri saya, kendati tetap lebih mendalami kebudayaan sendiri. Kenapa? Negeri saya sangat kaya dengan budaya yang sangat disayangkan bila tidak dilestarikan oleh anak negerinya sendiri.

Bagi anda semua yang ingin mengenal lebih dekat dengan saya, jangan sungkan-sungkan untuk kontak. Melalui blog ini, mari kita jalin tali silaturahmi demi perdamaian dunia. Kalau bukan kita, siapa lagi?

Salam Hangat,

Bambang Priantono

Singkatnya : Lelaki, Muslim, Warga Indonesia, Suku Jawa

 

IMG_7372

How are you?

Welcome to my new web blog.  I am Bambang Priantono. Most people around me call just Nono…not No-No.  I am original Indonesian and I eagerly love blogging. I started to love writing when I opened my first blog in 2004.  From just short ones until a soo long article, developed into amateur writer and turn into photography loving which I am still learning on it up to now.

Life is learning and during our live, we must learn right?

Originally I am from Malang, a medium-sized city in East Java, Indonesia. But now I am living in Semarang, Central Java’s capital which is well-known on its typical lunpia (popiah). And now I move again to Tangerang, a municipality locates near Jakarta. So love into writing until I follow various writing contests and write occasionally in several media. Besides, I am into photography, singing and all related to language and cultures. Knowing others’ cultures is my passion, but I also learn more about my own culture. Why? My country is very rich in cultures which will be regrettable if we ignore and unwant to preserve it.

For anyone who wants to know me more, please do not be hesitate to contact me. By this blog, I hope we can develop more networking and making friends for world’s peace.

Regards,

Bambang Priantono

In short : Male, Muslim, Indonesian in nationality , Javanese in ethnicity

 

Salut! Ça va?
Je vous souhaite dans mon nouveau site. Tout d’abbord , je me présente, je m’appelle Bambang Priantono, mais mes amis et ma famille m’appellent seulement…Nono. Je suis Indonésien et aime d’ecrir le blog. Ma passion en ecrir a déjà existé depuis  je connais blogging en 2004. De court écriture jusqu’un écrivain, et ça continuer a photographie. Mais, je suis en train d’apprendre et perfectionner.

La vie est savoir, quand nous sommes vivant.

Je viens de Malang, une ville au province de Java Orientale. Pour plus de 4 ans, j’habitais au Semarang qui est fameux pour cette Lunpia. Mais ma journée avait continue au Tangerang, au ouest de Jakarta. J’aime d’ecrire beaucoup et Je suive des competitions. A quelquefois, j’ecris des articles aux blogs et autres media. Et aussi, j’aime de photographie, chanter, linguistique et culture. Connaisser autres cultures est ma passion bien que j’aime des cultures de mon pays aussi. C’est pourquoi? Mon pays est riche, riche des cultures. Il y a culture traditionnelle varié qui violent d’être protégé.

Si vous voulez me connaitre en plus, ne hésitez pas de contacter. Par ce blog, conaissons-nous pour la paix du monde. Ce pour nous-même, n’est ce pas?

Amities

Bambang Priantono

En court : Je suis un homme, musulman, Indonesien, Javanais.

 

(Will be presented in other languages soon, no google transtool)

175 Comments Add yours

  1. Larasati says:

    Larass follow yah cak nono…..belom di edit yg about nya??

    1. Belum…masih pelan-pelan hehehehee

  2. mr. guru….
    ketemu maning

  3. Sam Nono, aku rekomendasikan sampeyan melok:
    http://dailypost.wordpress.com/2012/10/05/weekly-photo-challenge-happy/

    Setiap minggu temane beda, yg penting bisa makin banyak dikenal.

    1. Adam says:

      makasih infonya, Pak Iwan,

  4. Manteb theme-nya… Mari Membatik 🙂

  5. Sigoese says:

    Jurnal keren mas.. Ijin follow nggih..

    Salam dari Jogja,
    Aan

    1. bambangpriantono says:

      Monggo Pak…pun kulo follow ugi

      Salam dari Semarang

    1. Hiii…ketemu lagi yaa…jangan ilang2 lagi :))

  6. putrikamanda says:

    om nooonooo… ini putputt..

  7. niprita says:

    Salam dari Prita, pengguna ID MP missprita 🙂
    Senang bisa nemuin kontak-kontak MP yang sekarang jadi WPer dari postingannya Pak Iwan. Saya folllow ya 🙂 semoga WP bisa jadi wadah yang lebih baik daripada di rumah lama.

    1. Sama-sama…semoga juga kita saling sambung silaturrahmi dengan WP ini..:)

  8. Bams Triwoko says:

    Salam kenal dari Jogja… 🙂
    Salam sesama ‘Bambang’… hehehe… 🙂

    1. Salam kenal juga Mas Bambang 🙂

  9. Ojrak says:

    Heh, Mas! Tak kira siapa ternyata senior di Unair hahaha fotonya rekk uhuy!

  10. Chas Spain says:

    Really nice to find your blog Bambang. I look forward to reading your posts – thanks for the beautiful dance photos too.

    1. You’re welcome and hopefully you’ll like it.

  11. Beachbums1 says:

    Your blog looks very interesting. I look forward to reading more of your posts and seeing photos.

    1. Thank you…I hope you’ll enjoy it. Let’s visit each other since then. 🙂

  12. bundamuna says:

    salam kenal dari Jogja…
    sore-sore pas santai nyasar di blog ini, bener-bener nyasar yang gak bakal bikin nyesel.. hihi
    izin follow yaaa 🙂

    1. Hehehehe..jadi malu nih..

      Semoga saling bawa manfaat ya…salam kenal dari Semarang 🙂

  13. Boelatuk says:

    Lets go Karaoke mas bambang 😛
    bahasa inggrisnya ajib dah #pengen berguru

    1. Ayo..kemana?

      Hahahahahaha

  14. enkoos says:

    Beng bengggggg. Akhirnya ke WP jugak.
    Tak pol pol ya.

    1. Wis suwi Mbak…ayooo gendeng2an maneeeh hehehehe.

      1. enkoos says:

        Hahahahaa…
        Aku gak ngerti akun WPmu, sak weruhku awakmu neng blogspot, dudu neng WP.

      2. Hehehehehe..tapi BS-ku malah tak anggurno saiki. Heheheh.

  15. Nice to meet you Bambang. I love the colors of your blog! Thanks for visiting mine. 🙂

    1. You’re welcome. Hopefully you’ll like it…:)

  16. Jackie says:

    Thanks so much for visiting my blog and liking my photo! I appreciate it very much. I’ve enjoyed my visit here and I look forward to following your posts! 😀

    1. Yes, me too…I hope we can develop our networking. Without border. I am also looking forward to your next posts. 🙂

  17. Salam dingin dari MALANG! Brrrrrrr!

    1. Salam juga yaaa…salam kangen buat Malang.

  18. I’m learning Indonesian via an audio CD in my car, but reading your „about me” section makes me realize I have a lot to learn!! :p Nice blog!

    1. Hehehehe, we can learn together then…
      Nice to meet you
      and thanks for visiting my blog 🙂

      1. Terima kasih dan saya senang berkenalan dengan anda juga — or something like that 🙂

      2. Hehehehehe….tepat sekali/ that’s exactly correct.

  19. Rosemarie says:

    Thank you for finding my pale travel photo. You have a very interesting blog and I am looking forward to your posts.

    1. You’re welcome Rose,
      I am also glad to find yours too. Nice to meet you. 🙂

  20. whysooserious says:

    kunjungan perdana Pak Nono, mucho gusto 🙂

    1. Terima kasih banyak yaa..:)

  21. Subhan Zein says:

    Senang berjumpa, Mas Nono. Blognya Mas bagus! 🙂 Dan beruntung sekali Mas tinggal di Semarang yang terkenal dengan lumpianya. Ohya, terimakasih sudah main-main ke tempat saya. Salam hangat, Subhan Zein

    1. Sama-sama..
      Terima kasih juga sudah ikut meninggalkan jejak disini. Salam hangat-hangat kuku juga. Hehehehe..

      Nantikan posting soal lunpia (yg bener memang Lunpia, bukan Lumpia).

      1. Subhan Zein says:

        Terimakasih, Mas, atas koreksinya. Inshaallah nanti kalau saya ke Semarang saya akan beli ‘Lunpia’, bukan ‘Lumpia’ 🙂

      2. Sementara via foto dulu ya Mas..hehehehe. Saya udah kekenyangan nih makannya.

  22. You are so correct! “Breakfast at Tiffany’s” is wonderful…and there is a cat to love as well!

    1. I wanna watch it again.:)

  23. Oktofani says:

    Sugeng enjang Cak Nono… ketemu maning nang wordpress. Tasih kelingan mboten kalian ethnicgirl.multiply.com ? Selamat beraktivitas…

    1. Taksih laaa…dari namanya aja udah jelas kok. Selamat beraktivitas yaaa..

  24. Salam kenal dari Sydney. 🙂

    1. Salam kenal juga dari Semarang 🙂

  25. agbl says:

    Nice blog! Hi from far away Sweden:-)

    1. Thank you agbl….Greetings from Indonesia..:)

  26. kunjungan balik kang mas… ^_^

  27. Rahburt says:

    Hello Nono! Thanks for stopping by.

    1. You’re welcome…
      I wanna stop by again 😀

  28. Olga Brajnović says:

    thank you to visiting my blog! I also think we have to work together making peace in this world of ours.

    1. It is a must
      During our life, we must do our best.

      Thank you Olga..:)

  29. wanderer63 says:

    Interesting Blog! Well done, thanks for visiting my Blog and liking my picture! I will keep on visiting… 😉

    1. Thank you very much for your visiting 🙂

  30. yaumilemil says:

    beres baca sampai akhir,

    jadi gak sia sia belajar dari tahun 2004 sampe sekarang yang terbukti di page About me ini. hehe

    1. Ya, itu semuanya proses kok..:)

  31. niprita says:

    Mas Bambang yang pecinta budaya, barusan saya lagi browsing dan menemukan hal yang saya pikir Mas bakal tertarik. Ada kongres bahasa oleh Kemendikbud dengan kapasitas 1000 orang Oktober nanti, dan syarat daftarnya harus bikin makalah dulu yang sesuai dengan tema. Hanya berbagi info, selebihnya bisa Mas cek di http://badanbahasa.kemdikbud.go.id/lamanbahasa/sites/default/files/Brosur_%28Edaran_Umum%29_KongresBI_X.pdf

    1. Terima kasih banyak ya buat infonya. 🙂

      1. niprita says:

        Sama sama Pak, semoga manfaat

  32. Lyliana Thia says:

    Salam kenal, Pak Bambang..

    Saya lagi buka blognya tapi ndaj kebaca tulisannya krn background yg batik… Bagus sih backgroundnya… Eh, apa di tab saya saja yan yg beloum selesai loading sehingga ndak kebaca tulisannya..? 🙂

    1. Salam kenal juga…

      Mungkin perlu diload lagi ya..heheheheh. Tergantung koneksi juga sih. 🙂

  33. Tish Farrell says:

    I applaud your creative and positive attitude: life is for learning; you’re absolutely right.

    1. Thank you for your appreciation. That’s principal and we learn until our death.

  34. Jayde-Ashe says:

    Hi there! I have nominated your blog for the Shine On Award because I love your blog 🙂 There is no obligation whatsoever to accept but if you would like to accept and pass on this award please follow the link:
    http://jaydeashe.wordpress.com/2013/05/31/sunshine-on-a-rainy-day/

    1. Really? wow…thank you very much for your appreciation…:)

  35. aftaedd says:

    salam kenal aja, mampir dong 🙂

  36. Rusha Sams says:

    Glad to see your blog and will enjoy reading more posts. http://ohtheplaceswesee.com

  37. khanaspector says:

    Hi Nono, thanks for visiting & liking my blog 🙂

    1. You’re welcome
      With my pleasure 🙂

  38. thank you for dropping by, appreciate the comment on the blog as well 🙂

    1. You’re welcome Allen 🙂

  39. beetleypete says:

    Thanks for the follow Bambang. You have some nice photos on the blog, and I like the ones of the ancient temples, and the old city. Good luck with everything, and regards from England. Pete.

    1. Hello, nice to meet you Pete. I hope you’ll enjoy mine..it’s still simple and nothing can be seen…:D

      Visiting ancient places is my passion, by the way.

      Regards from Indonesia.

  40. nunnalita says:

    terimakasih untuk follownya, saya sedang mulai menyukai blogging dan menaruh minat pada dunia kepenulisan karena motivasi teman-teman setelah membaca tulisan saya. Semoga saya bisa belajar dengan tulisan-tulisan menarik yang kak Nono tulis.

    Salam silaturrahim dari a little physic holic dari kota berirama, rajanya kota durian, kota tempat bedhug terbesar sedunia berada 🙂

    1. Sama-sama. Semoga rumah saya ini bisa jadi penyemangat, meski kadang sayapun suka naik turun semangatnya dan lebih banyak pakai bahasa Inggris daripada bahasa Indonesia.

      Terus ngeblog! 🙂

  41. Thank you for dropping by and liking ‘The Peregrine: Escaping the Human Perspective’.

    1. You’re welcome, Sir…:)

  42. annetbell says:

    What a beautiful blog filled with stunning color!

    1. Thank you annet, and thanks for visiting. You’ve got a wonderful blog too. 🙂

    1. Thank you Chas…:)
      I am still learning and I have no anything okay but what I have here…

  43. buzzerbeezz says:

    Dulu aku follow mas Nono di multiply. Sekarang aku follow juga ah di wordpress :p

    1. Eh, yang mana ya? hahaha..udah lupa soalnya.

      1. buzzerbeezz says:

        udah lama mas.. dulu ID ku di multiply bumblebee007 :p

      2. Hahahahaa..makanya baru nyadar. Kabarnya gmana? Aku skg tinggal di Tangerang.

      3. buzzerbeezz says:

        Kabar alhamdulillah baik mas 🙂

      4. Syukurlah kalau begitu. Cuaca gimana disana?

      5. buzzerbeezz says:

        Puanas pol mas. Tangerang gak banjir kan mas?

      6. Aku di Gading Serpongnya..gak banjir. Tapi Tangerang kotanya beberapa wilayah yg banjir.

  44. ardian says:

    salam kenal mas Bangmbang 🙂

  45. znjavid says:

    Hello, I always enjoy your work. Thank you for following my blog at A mom’s blog. All the best, Zainab

    1. You’re welcome Zainab. Nice to meet you too…:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s